maandag 7 maart 2016

Workshop Digitale Fotografie Basis

Gisteren was het workshopdag. De workshop Basis Digitale Fotografie stond op de planning. 10 deelnemers (het maximum) waren er om hun camera nu eens echt te leren kennen. 9 dames, waaronder een meisje van 12 en 1 heer namen deel.
We begonnen de dag met een theorie ochtend in de studio. Het was veel, ik zag een heleboel serieuze gezichten en er werden goede vragen gesteld. Na zo'n ochtend vol input werd het tijd om al die theorie eens uit te testen. Dan loop je vanzelf tegen je grenzen aan en vooral tegen de grenzen van je camera.

Ik heb flink wat kwartjes horen vallen en dat is nu net de bedoeling van de praktijkmiddag. Op een bepaald moment waren er een paar cursisten die een bosje sneeuwklokjes zagen staan in het gras. Het perfecte onderwerp om een diafragma oefening mee te doen. Een cursist had de theorie in eerste instantie omgedraaid en schoot de eerste foto op f18. Na een korte uitleg hebben we dat bijgesteld naar f5.6 en kijk eens wat een verschil. Daarnaast hebben we erg gelet op standpunt en lensgebruik. De foto's leveren meteen een goed voorbeeld op.

Tja, en dan wordt je vanochtend wakker in een witte wereld. Het is mijn vrije ochtend dus heb ik de honden aangelijnd, maar camera gepakt en ben op weg gegaan. De sneeuwklokjes stonden er nu wel heel mooi bij uiteraard.

Tipje voor de deelnemers... let op je witbalans wanneer het gesneeuwd heeft. Je wil geen blauwe gloed op de sneeuw! In mijn geval gaf "daglicht" of "bewolkt" het beste resultaat.

De volgende twee workshops zijn:

Portretfotografie op M (basiskennis vereist) op 10 april. Deze workshop is vol, maar je kunt jezelf op de reservelijst laten zetten, wanneer er dan een plekje vrijkomt, dan kunnen we je bellen.

Vakantiefotografie op M (basiskennis vereist) op 29 mei. Hiervoor zijn nog wel een paar plekjes beschikbaar.
Inschrijven kan via de website:
http://www.in2pictures.nl





Geen opmerkingen:

Een reactie posten