dinsdag 16 mei 2017

Workshop Basis Digitale Fotografie

Afgelopen zondag mocht ik met maar liefst 10 deelnemers weer een workshop verzorgen. BASIS digitale fotografie stond dit keer op de planning. Deel 1 van een 3-delige workshop. Je kunt bij mij workshops per keer boeken of direct kiezen voor meerdere. Wanneer je direct workshops combineert dan ontvang je daarop een leuke korting.

Tijdens de BASIS workshop vertel ik je alles over de beginselen in fotografie. Je maakt kennis met de termen Diafragma, Sluitertijd, ISO, Scherpstellen, Standpunt en nog veel meer. De ochtend is altijd redelijk intensief omdat er veel informatie op je af komt. Maar in de middag gaan we naar buiten om te oefenen en dan gaan de kwartjes vallen. Het niveau verschilde nogal afgelopen zondag, er waren er een paar bij die nog helemaal niets met fotografie deden, maar wel een mooie camera hadden, er waren sommigen die wel veel fotografeerden maar eigenlijk altijd op de automaat en er waren erbij die al veel fotograferen (soms zelfs in opdracht) maar niet tevreden waren over hun eigen resultaten.

Ik denk dat het gelukt is om iedereen te begeleiden en zichzelf te verbeteren. We hebben veel geoefend en wat nou zo leuk is... aanstaande zondag zie ik bijna de hele groep weer. Dan gaan we weer een stapje verder, fotograferen op M. Dus echt handmatig je instellingen beheersen!! Oh jee... klinkt enger dan je denkt. Ik denk dat we het zomaar gaan fixen dat iedereen binnen twee weken leert om volledig handmatig te bedenken hoe de camera ingesteld moet worden. Dat is een mooi streven!

Deel 3 van het ideale Trio aan workshops is de workshop Vakantiefotografie - het perfecte plaatje. In die workshop gaat het niet meer over de techniek maar dan gaat het over het "zien" van een mooie foto en deze ook uitvoeren. Compositie, standpunt, kortom het verbeteren van je foto's door anders te kijken.

Heb je deze workshops alledrie gedaan, dan ben je er helemaal klaar voor. Je komt dan deze zomer gegarandeerd met mooie plaatjes thuis van je vakantie!!

Voor iedereen die heel graag mee had willen doen. Een nieuwe ronde start in September.
De workshop Vervolg heeft nog 2 plekjes vrij (maar die is aanstaande zondag al) en de workshop Vakantiefotografie heeft nog voldoende plek op 11 juni.

Schrijf je dus snel in!!

https://www.in2pictures.nl/c-3433762/workshops/Geen opmerkingen:

Een reactie posten