zaterdag 2 september 2017

Bruidsreportage Michael en Marcella (en Mirthe natuurlijk)

Gisteren op 1 september 2017 was het dan eindelijk zo ver. De bruiloft van Michael en Marcella! Al heel lang staat deze op de planning en omdat ik het stel een beetje ken is het er eentje waar ik naar uit kijk.
Zo is de ceremoniemeester Heidi. En de haar bruiloft fotografeerde ik twee jaar geleden, dus dat is al super leuk natuurlijk. Marcella's moeder had ik al ontmoet tijdens twee fotografie workshops.
Maar ook Mirthe, het dochtertje van Michael en Marcella heb ik al een keertje in de studio gefotografeerd. Wat een heerlijk meisje. Mirthe heeft het de hele dag heel goed gedaan. Tijdens het aankleden ging het supergoed, de ringen heeft ze keurig gebracht tijdens de ceremonie en ook tijdens de fotoshoot was ze helemaal haar zelf. 

We begonnen de dag bij het huis van Michael en Marcella. Gaby heeft daar de belangrijkste details en momenten van Michael vastgelegd, terwijl ik door reed naar Hellevoetsluis. Daar wonen de ouders van de bruid en daar mocht ik mij uitleven. En dat uitleven dat ging daar prima. De styling van dit huis was echt fenomenaal! Haar ouders hadden echt enorm uitgepakt. Aan de voor en de achterkant van het huis en zelfs in het huis was het ene na het andere prachtige detail te vinden.
Wat een heerlijkheid zeg!

De moeder van Michel had het idee om ook de babyschoentjes van het bruidspaar een rol te laten spelen. Wat een heerlijke nostalgische gedachte. We hebben de schoenen naast de schoenen van de bruid en bruidegom gefotografeerd, maar Gaby bedacht ook het schoentje in de handen. Die variant vindt je ook in deze (net iets té) uitgebreide preview.
Michel heeft overigens twee verschillende kostuums gedragen. Hij begon met zijn mooie blauwe trouwkostuum, met een werkelijk waanzinnig paar schoenen. Daarna heeft hij zich omgekleed in een militair ceremonieel kostuum. Prachtig om te zien.

Na de sprookjesachtige eerste kennismaking van het bruidspaar was een confetti-moment in de achtertuin en een speech van goede vriendin Muriël. Dit was een van de vele momenten tijdens de dag waar de tranen van geluk vloeiden. Nog zo'n moment was het moment waarop de vader voor het eerst zijn dochter zag in haar prachtige jurk. Een breekmomentje voor iedereen in de kamer, ook ik stond met waterige ogen. Of dan het moment waarop Cor een prachtig verhaal vertelde tijdens de ceremonie, of Heidi die wat wilde zeggen, of de speech van vader of gewoon..... ja, gewoon.... ik vergeet vast nog iets, er waren gewoon te veel van dit soort prachtige momenten op deze dag. Wat heerlijk om te voelen hoeveel liefde er in deze familie aanwezig is.

Het was een gekke dag qua weer. We begonnen vol in de zon, het was zelfs een tikkie warm. Met open dak reed het bruidspaar richting de Vesting in Hellevoetsluis voor de fotosessie. Tijdens de laatste paar meters begon het wat te druppelen. We gingen ervan uit dat het daarbij zou blijven en in eerste instantie ging dat ook prima. Maar niet heel veel later begon het zelfs te donderen en ging de miezelregen over in echte regen. En dan is het buiten niet zo heel leuk meer. Natuurlijk moest ik wel even een goede regenfoto schieten, want dat hoort er nu eenmaal bij. Maar daarna besloten we naar Restaurant Fortezza te vertrekken. Gelukkig had Marcella twee dagen ervoor nog even gebeld of we eventueel naar binnen mochten. Dit bleek echter een gouden greep. Het restaurant is prachtig. Het is groot, heeft een geweldige trap en een waanzinnig uitzicht. Ook buiten het restaurant was het prachtig. Dus toen de ergste druppels weg waren, hebben we alsnog buiten wat beelden geschoten, waarbij het uitzicht op de haven en de gekleurde huizen een prachtige rol speelden.
De zon kwam weer door, alleen moesten we nu richting Spijkenisse voor de ceremonie in het oude Stadhuis en de wind stond precies verkeerd. Gelukkig was ook hier de bui al gepasseerd toen we aankwamen en konden we droog naar binnen. Na de ceremonie was het weer stralend weer en dat is zo de hele avond gebleven. Uiteindelijk heeft Plan B de fotoshoot enorm verrijkt. We hebben super leuke dingen kunnen fotograferen. 

De ceremonie was prachtig. Deze werd afgesloten met een sabelwacht! Ik had dit nog niet eerder op deze manier meegemaakt, maar het was prachtig om te zien. 

De eindlocatie voor de barbecue en het feest was restaurant Abel, ons wel bekend. In een ontspannen sfeer hebben we daar de groepsfoto's geschoten. Met dank aan Heidi (die de touwtjes strak in handen had) kwam alles op z'n pootjes terecht. 
Toen de familie ging eten zijn wij vertrokken met een prachtige herinnering in onze gedachten en een overload aan foto's op de geheugenkaartjes van onze camera's.

Lieve Michael, Marcella en Mirthe, wij vonden het geweldig dat wij jullie dag van a tot z mochten mee maken. Het was een feestje om te fotograferen. Heel hartelijk bedankt.

Ga je ook trouwen en wil je meer informatie over de manier waarop wij bruidsreportages verzorgen? Check dan even onze website of kom op 1 oktober naar Wedding Event in het Carlton Hotel in Spijkenisse.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten